Ontwikkeling van Cosunpark

In Breda is H4D als hoofdconstructeur betrokken bij de ontwikkeling van Cosunpark. Na de herbestemming van het oude hoofdkantoor van de Suikerunie van Wim Quist en de aanleg van een ondergrondse parkeergarage, wordt de komende periode voorzien in de nieuwbouw van vijf appartementen gebouwen, waarvan twee gebouwen op een tweelaags ondergrondse parkeergarage. De parkeergarage wordt gerealiseerd in een gesloten bouwkuip met CSM-wanden. Door H4D is in samenwerking met geotechnisch adviseur Frits Huijbrechts van Geosonda voorgesteld om de gebouwstructuur tevens op CSM-panelen te funderen. Daarbij liepen we aan tegen beperkingen van de huidige geotechnische normen waarmee het niet mogelijk is om met name het zettingsgedrag goed te bepalen. Ook t.a.v. het bepalen van het draagvermogen op basis van deze normen bestaat het vermoeden dat deze te conservatief is en dat niet de juiste uitgangspunten worden gehanteerd. Daarop werd door Ouwehand Bouw Gorinchem besloten om geschiktheidsproeven te laten uitvoeren. Hiertoe zijn door Allnamics zes dubbele CSM-panelen beproefd in een aantal belastingstappen. Uiteindelijk werd een belasting gehaald van 11.000 kN bij een zeer geringe zetting en elastische vervorming. Proeven zeer geslaagd en lof voor Ouwehand Bouw Gorinchem die de nek heeft uitgestoken om als eerste in Nederland op deze schaal proeven op CSM-panelen als funderingselement uit te doen voeren! En voor ons als adviseurs erg interessant om hier onderdeel van te mogen zijn.

Herontwikkeling van het voormalige Langendijk Ziekenhuis te Breda.

H4D verwerft opdracht van BPD voor de advisering van de nieuwbouw van 126 appartementen en 115 woningen met daarnaast een herbestemmingsopgave voor 34 appartementen op de herontwikkelingslocatie van het voormalige Langendijk Ziekenhuis te Breda.

Nieuwbouw appartementen Gasthuyspoort, blok C, Breda

De wapening voor de 1e verdiepingsvloer als overgangsconstructie boven de commerciële ruimte ten behoeve van de bovenliggende 5 lagen appartementen ligt klaar voor de stort.

 

Kindcentrum Zanddonk te Waalwijk

H4D heeft opdracht verworven om het nieuw te realiseren kindcentrum Zanddonk te Waalwijk te adviseren.

Onderbouw recreatiezwembad de Krim Texel

De onderbouw van het nieuw te bouwen recreatiezwembad voor vakantiepark de Krim op Texel is gereed. Deze week is aangevangen met het plaatsen van de gelamineerde houtconstructie.

Nieuwbouwplan “De Hoogt” in Dongen

Onderdeel van nieuwbouwplan “De Hoogt” in Dongen is het herbestemmen van een voormalige looierij tot woningen. De bestaande schil is gehandhaafd, terwijl binnen een nieuw skelet van wanden breedplaat op casingdraaipalen wordt gerealiseerd.

deHoogt

Nieuwbouw supermarkt + parkeerkelder te Etten-Leur

De vloer van de parkeerkelder onder een nieuwe supermarkt te Etten-Leur is gestort. Met 3200 m2 goed voor 1465 m3 beton.

Etten-Leur

Publicatie project podium Extrema Outdoor bij Het Houtblad

Lees het volledige artikel in Het Houtblad: Een podium van 600 pallets.

Herbestemming watertoren Leerdam

H4D verwerft opdracht tot advisering herbestemming watertoren Leerdam.

IMG_8555dlA

Lees hier de volledige details van dit project.

Supermarkt met dagwinkels en parkeerkelder te Etten-Leur

H4D verwerft opdracht voor supermarkt met dagwinkels en parkeerkelder te Etten-Leur

concept_1423_bisschopsmolenstraat_d1_5537_04

Lees hier de volledige details van dit project.