Geschiedenis

In 1998 is H4D opgericht, een initiatief van Jurgen Houben. Wat begon als eenmanszaak groeide al snel uit tot een professioneel en gewaardeerd ingenieursbureau met een team van constructeurs en modelleurs en een brede portefeuille aan ontwerpopdrachten.

Jurgen heeft een bijzondere opleidingsloopbaan doorlopen, waar hij met genoegen op terugkijkt. Hij heeft namelijk de L.T.S., M.T.S., H.T.S. en T.U. doorlopen waarmee hij zowel een praktische als theoretische achtergrond heeft. Deze veelzijdige achtergrond zorgt voor een optimale ontwerpaanpak met een gevoel voor de praktische uitvoerbaarheid van een ontwerp gecombineerd met een gedegen theoretische onderbouwing.

Hoogtepunten zijn het behalen van de Nationale Staalprijs in 1996, toen Jurgen studeerde aan de H.T.S. in Tilburg. Het betrof een constructief ontwerp in staal voor het hoofdkantoor van Unilever aan het Weena in Rotterdam.

Aan de T.U. in Eindhoven is Jurgen afgestudeerd op een zelf ontwikkeld demontabel bouwsysteem voor utiliteitsgebouwen, uitgevoerd in prefab beton vloerelementen en kolommen. Bij dit systeem resteert na demontage vrijwel geen afval en de elementen kunnen direct opnieuw worden gebruikt.

Jurgen is na de T.U. werkzaam geweest als constructeur-projectleider bij ABT in Velp en heeft daar mogen werken aan interessante en diverse projecten in staal en beton.

Jurgen is een bevlogen persoonlijkheid, wat niet alleen terug te zien is in H4D, maar ook in de aankoop van de watertoren in Dongen. Een markant, historisch object, waar hij met veel aandacht voor detail een woon- en kantoorfunctie aan geeft. In de nabije toekomst zal het kantoor van H4D dan ook gehuisvest worden op de 4e en 5e verdieping van de watertoren, wat een prachtig uitzicht geeft op de omliggende landerijen.

Tegenwoordig voert Jurgen samen met Kees Verhagen, operationeel directeur, de directie binnen het bedrijf. Zowel Jurgen als Kees zijn tevens actief als constructief ontwerper en constructeur. Kees studeerde ook aan de H.T.S. en T.U. en heeft net als Jurgen een praktische achtergrond.